Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Γιουβέτσι κατσαρόλας με κιμά !!



Γιουβέτσι κατσαρόλας με κιμά !!
Ο κιμάς που είχε περισσέψει από μία άλλη φορά τον έβγαλα από την κατάψυξη σήμερα και φτιάξαμε αυτό το υπέροχο πιάτο, συμπλήρωσα λίγο λαδάκι και λίγο σάλτσα παραπάνω έριξα νεράκι και το κριθαράκι χαμήλωσε το μάτι ανακάτευα ανά διαστήματα μέχρι να γίνει το κριθαράκι.!!

Υλικά
1 Κιλό κιμά από μοσχάρι,Ελιά.
2 Μεγάλα κρεμμύδια
2 Σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα
Μαϊντανός
Αλάτι,πιπέρι άλλες φορές βάζω κανελίτσα και άλλες βάζω Μπαχάρι
Ξίδι για το σβήσιμο του κιμά
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση
Βάζω πρώτα τον κιμά μου σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά του ,τον σπάω καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια, τον σβήνω με το ξίδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος και αφρατεύει και το κρέας με το ξίδι ,ρίχνω το λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο και τσιγαρίζω,
Βάζω τον μαϊντανό 4 μεγάλες κουτ της σούπας σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά πελτέ ,τα μπαχαρικά λίγο νεράκι και αφήνω να βράσει στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του!!
Για το κριθαράκι όπως σας το περιγράφω παραπάνω .

Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ