Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Συκώτι στο τηγάνι !!!

 Συκώτι ..πλούσια πηγή σε σίδηρο -Δοκιμάστε το έτσι και θα ξετρελαθείτε !!

Συκώτι μοσχαρίσιο
6 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
½ λίτρο γάλα για το μαρινάρισμα
αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Βάζετε το συκώτι σε ένα μπολ με γάλα και το αφήνετε τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο.
Το βγάζετε, το σκουπίζετε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνετε στεγνό για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτετε σε κάθε πλευρά λίγο αλάτι και την πάπρικα, πασπαλίζοντάς την ομοιόμορφα.
Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι στα ¾ της έντασης (μέτρια προς δυνατή φωτιά). Σε 3 λεπτά, αφού ζεσταθεί ρίχνετε το ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει το λάδι και αρχίσει να αχνίζει, τοποθετείτε προσεκτικά μέσα τις φέτες του συκωτιού. Θα προσέξετε ότι αρχίζουν άμεσα να συρρικνώνονται και το ίδιο θα συμβεί και στην άλλη πλευρά, μετά το πρώτο γύρισμα.
Γυρίζετε με λαβίδα (όχι με πιρούνι που θα τις τρυπήσει) τις φέτες του συκωτιού ανά 1 λεπτό στην αρχή και μετά το πρώτο γύρισμα χαμηλώνετε τη φωτιά στη μέση προς χαμηλό για να μην μαυρίσει πολύ η εξωτερική επιφάνεια.
Το ιδανικό από εδώ και πέρα είναι να γυρίζετε τις φέτες πολύ τακτικά .
Το συκώτι για να είναι έτοιμο, δεν θα χρειαστεί πάνω από 5 έως κατά μέγιστο 6 λεπτά, κι’ αυτό μόνο στη περίπτωση που οι φέτες σας είναι πιο χοντρές.

Σερβίρετε με σαλάτα και αν θέλετε πατάτες τηγανητές .
Το γάλα το μαλακώνει .
Μπορείτε αντί για πάπρικα να το περάσετε απο αλεύρι να το τινάξετε καλά και να συνεχίσετε την συνταγή .

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ