Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Τραχανάς σπιτικός !!!!

 
 
Φτιάχνουμε εύκολα σπιτικό τραχανά!!!!
 
Συνταγή:
 Ένα κιλό σιτάρι σπασμένο ,
2 κιλά και λίγο ακόμα γάλα κατσικίσιο.
Βράζω καλά το γάλα και ρίχνω 1 κουταλιά γλυκού γ γεμάτο αλάτι.
Προσθέτω σταδιακά το σιτάρι και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει όλο το γάλα.
Σβήνω και αφήνω όλη νύχτα να κρυώσει.
Νωρίς το πρωί το κόβω σε κομμάτια μικρά όπως στη φωτό και αφήνω να στεγνώσει ξανακάνω το ίδιο διαιρώ σε μικρά κομμάτια 5-6 φορές μέχρι να στεγνώσει . 
 
 
Εγώ το άπλωσα έξω στο μπαλκόνι.
Αφού στεγνώσει καλά το περνάω από το κόσκινο τρίβοντας και το αφήνω απλωμένο πάλι να ξεραθεί 15-20 μέρες.
Πρέπει να στεγνώσει καλά.
Το αποθηκεύω σε βάζα και στο ντουλάπι όσο είναι κρύος ο καιρός.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Klerh Liara -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!