Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα κρασιού !!!!



Για να μην σας γράψω λουκουμάκια στο τηγάνι σας το παρουσιάζω ως ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ..!!!

Υλικά για 5-6 πάνσετες
Αλάτι-πιπέρι
θρούμπι
2 μπαχάρια
2 δαφνόφυλλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πάνσετες με σχεδόν γεμάτο νερό στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν.
Οταν στεγνώσουν από τα υγρά τους δεν ρίχνουμε λάδι γιατί θα βγάλουν από μόνες τους.
Μόλις αρχίζουν να κολλάνε στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε ρίχνοντας τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια μια σκελίδα ολόκληρη σκόρδο 5 λεπτά από την κάθε μεριά είναι αρκετή για να κάνουν ωραίο χρώμα στη συνέχεια.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε και σερβίρουμε ζεστές.!!!
Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος αντικαταστηστε με γάλα.

Συνταγή από Gogo Samiou - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ