Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Μουσακάς λατρεμένος!!!!




Μουσακάς τέλειος και λατρεμένος!!!!

Υλικά:

🌸2 κιλά μελιτζάνες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο

🌸Για την σάλτσα κιμά
1 κιλό κιμά ,1 κρεμμύδι μεγάλο,τα σοτάρω μαζί.
Σβήνω με 1 ποτήρι του κρασιού κρασί,ρίχνω 1 κ.σ πάστα ντομάτας,1/2 νεροπότηρο χυμό ντομάτας,1/2 νεροπότηρο ψιλοκομμένη ντομάτα,αλατοπίπερο,κανέλα ξυλάκι και λίγη σκόνη,μαϊντανό και ζεστό νεράκι να βράσει.



🌸Για την μπεσαμέλ
6 κ.σ μαργαρίνη,8 κ.σ αλεύρι,τα σοτάρω ελάχιστα,ρίχνω 1 λίτρο γάλα φρέσκο μπορεί και παραπάνω,ανακατεύω με τον δάρτη των αυγών γρήγορα να μην σβολιάσει μα κι αν σας σβολιάσει πάρτε την ραβδομπλέντερ και λειαίνεται ρίχνω αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
Στρώνω τις μισές μελιτζάνες σε 38 νούμερο ταψί αφού το πασπαλίσω με φρυγανιά, επάνω τυριά τριμμένα παρμεζάνα ιταλική και πεκορίνο,επάνω τον κυμα, λίγα τυριά,δεύτερη στρώση μελιτζάνες ,τυριά και τέλος την μπεσαμελ λίγα τυριά αν θέλω ελάχιστη φρυγανιά και ψήνω στους 180° για μισή ώρα να πάρει ωραίο χρώμα !!!

🌹🌹Μικρα μυστικά :
Για να εξοικονομήσω χρόνο παρασκευής χρησιμοποιώ ταυτόχρονα τρία μάτια της κουζίνας τρεις κατσαρόλες ,μια για τις μελιτζάνες ,μια για τον κυμα μια για την μπεσαμελ !!
Κι έτσι σε μια ώρα το πολύ έχω τελειώσει και μισή για ψήσιμο μιάμιση ώρα Χρονάς παρασκευής το πολύ δυο με την προεργασία κόψιμο τρίψιμο!!
Καλή επιτυχία σε όσες το επιχειρήσουν !!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!