Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Προφιτερόλ!!


Υλικά:

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
200ml νερό
4 κσ ζάχαρη
85γρ ανάλατο βούτυρο
115γρ αλεύρι γοχ
Λίγο αλάτι
3 αυγά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
600ml κρέμα γάλακτος
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :
100ml νερό
80γρ ζάχαρη
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ :
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το αλάτι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αφήνετε στην άκρη περίπου 10 με 15 λεπτά να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει προσθέτετε λίγο λίγο τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ζύμη γυαλιστερή και καλά κι (Ίσως τα αυγά να μην χρειαστεί να ρίξετε όλο το μείγμα, θα το δείτε αυτό).
Βάζετε το μείγμα σε κορνέ και σχεδιάζετε μπαλίτσες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και στο κάτω μέρος του φούρνου τοποθετείτε ένα μπολάκι με νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
 Όταν είναι έτοιμα κλείνετε το φούρνο τα βγάζετε και με ένα καλαμάκι για σουβλάκι κάνετε τρύπα στη βάση, τα τοποθετείτε στο ταψί με τη βάση τους να κοιτάει προς τα πάνω και τα βάζετε πάλι στο φούρνο για 5 λεπτά.
Αυτό βοηθάει να στεγνώσουν και μέσα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με λίγες σταγόνες βανίλια ή ξύσμα από πορτοκάλι να πήξει.
Μόλις κρυώσουν τα προφιτερόλ τα γεμίζετε με κορνέ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε να γίνει σιρόπι.
Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα.
Μόλις έχει λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σιρόπι.
Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τα προφιτερολ σε μπολ και περιχύνετε με τη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!

Η συνταγή και η φωτό από Elena Psillia‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ