Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Κολοκυθάκια με κιμά αυγολέμονο !!!


Αποφάσισα να μαγειρέψω κολοκυθάκια με κιμά να τα φτιάξω με αυγολέμονο... Έλα όμως που κάθε φορά περισσεύει γέμιση...Και έτσι άνοιξα και δυο-τρεις πατατούλες δυο-τρεις ντοματούλες έβαλα και λίγα αμπελόφυλλα και ολοκληρώθηκε το ταψί μας..😉

Υλικά

12 κολοκυθάκια μέτρια
3 πατάτες
3 ντομάτες
Και λίγα αμπελόφυλλα




Γέμιση
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
600-700 γραμμάρια κιμά
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι γλασέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έχουμε ανοίξει τα κολοκυθάκια μας και τα υπόλοιπα λαχανικά μας και γεμίζουμε.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από πάνω τα λαχανικά ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ποτήρι νερό τα καλύπτουμε με λαδόκολλα που την έχουμε βρέξει πρώτα για να μην καεί και τα φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά στους 200 για μία ώρα και 10 λεπτά στο σύνολο...✓




Αυγολέμονο

2 αυγά
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 λεμόνια το χυμό
Ζωμό από τα γεμιστά μας

Όταν είναι έτοιμα τα γεμιστά μας γυρνάμε με μεγάλη προσοχή και σουρώνουμε το ζωμό μέσα σε μία κατσαρόλα.
Στίβουμε τα λεμόνια και διαλύουμε το κορνφλάουρ.
Χτυπάμε τα αυγά μας με το σύρμα και ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
Κατόπιν γυρίζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα το βάζουμε πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου δέσει το αυγολέμονο.
Αν χρειαστεί αλατάκι προσθέτουμε...✓
Έγιναν πεντανόστιμα 😋 Λουκούμι τα κολοκυθάκια σκέτη γλύκα😋

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ- ΗΔΕΣ