Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Σπανακόπιτα γρήγορη !!!

Για πιο ευκολία και για πιο γρήγορα την έφτιαξα με φύλλο κρούστας που μας αρέσει ..Εσείς μπορείτε να ζυμώσετε φύλλο ή να χρησιμοποιήσετε φύλλο έτοιμο χωριάτικο .Εγινε πεντανόστιμη !!!

Υλικά για το ταψί φούρνου
Αγοράζω το έτοιμο φρέσκο καθαρισμένο σπανάκι 2 πακέτα ή βάζω 1 και 1/2 σπανάκι αφού πρώτα το καθαρίσω κ το πλύνω
2 ψιλοκομμένα μεγάλα πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
2 αυγά
400 γραμ τυρί φέτα -την ζητάω τρίμμα που είναι κ πιο φθηνή
αλάτι πιπέρι
φύλλο κρούστας η χωριάτικο
ελαιόλαδο


Βάζω στην κατσαρόλα το σπανάκι και το αφήνω μέχρι να βγάλει τα νερά του και να τα πιεί όλα να στεγνώσει .
Προσθέτω πράσα κρεμμυδάκια ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι άνηθο αλάτι πιπέρι και ανακατεύω για λίγα λεπτά σοτάροντας .
Αμέσως μετά το αποσύρω από την φωτιά και σε λίγη ώρα προσθέτω την τριμμένη φέτα και τα αυγά ανακατεύοντας.
Λαδώνω το ταψί στρώνω σταυρωτά 4 φύλλα να εξέχουν από το ταψί για να την κλείσουμε στο τέλος ..κάθε φύλλο το λαδώνω χωριστά.


Βάζω κι άλλα 3 σουρωτά και από πάνω στρώνω το μείγμα ομοιόμορφα.
Σκεπάζω σουρωτά τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας πάντα το κάθε ένα .
Το τελευταίο δεν το βάζω σουρωτό αλλά να εξέχει .


Λαδώνω το χέρι μου και την στρίβω γύρω γύρω να κλείσει .
Τη χαράσσω τμηματικά την λαδώνω την ραντίζω με ελάχιστο νερό και την ψήνω περίπου 1 ώρα αέρα 180 βαθμούς .
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ