Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Μηλοπιτάκια αλλιώς !!!!



ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ, ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
550 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
1 και μισό ποτήρι νερού χλιαρό γάλα,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 αυγό,
1 βανίλια,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη βούτυρο μαλακό,
50 ml σπορέλαιο, λίγο αλάτι.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,την ζάχαρη,την βανίλια,το βούτυρο,και την μαγιά και το ανακατεύουμε με σύρμα.
Το αφήνουμε 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι ,το αυγό,και το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουνε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο.
Κόβουμε δισκάκια με ποτήρι και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.



ΜΗΛΑ:
Πλένουμε τα μήλα καθαρίζουμε μόνο τα.σπόρια και τα κόβουμε φέτες.
Τα τοποθετούμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα 100 γραμμάρια ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,2 βανίλιες και τα ανακατεύουμε.








Συνεχίζουμε τοποθετούμε σε κάθε δισκάκι ζύμης από μια φέτα και τα αφήνουμε 15 λεπτά.
Στην συνέχεια τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 40 λεπτά!

Συνταγή κ φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!