Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο !!



Νόστιμο και ελαφρύ, το παναρισμένο κοτόπουλο!! Αρέσει  τα παιδιά αλλά και όσους  προσέχουν τη διατροφή τους !!


Υλικά για 4 άτομα
4  φιλέτα κοτόπουλο
1 κούπα γαλέτα
1 κούπα αλεύρι
4 αβγά χτυπημένα ελαφρώς
1 ½ κουτ.του γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ.γλυκού κάρυ σε σκόνη


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, σε ένα τα αβγά και σε ένα τη γαλέτα , την πάπρικα και το κάρυ.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια κοτόπουλου και τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι μετά από τα αγβά και τέλος από τη γαλέτα.
Τα αραδιάζεται σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξουν.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά περίπου και σερβίρετε.


Παντζάρια
Τα έχω σε βάζο στο ψυγείο και τα φτιάχνω ώς εξής ..
Βράζω καλά μόνο τα κεφάλια από τα παντζάρια .
Τα αφήνω κρυώνουν και τα καθαρίζω από την φλούδα τους .
Τα κόβω σε κομμάτια σε μπολ .
Βάζω λάδι μηλόξυδο λίγο πολύ ψιλοκομμένο σκορδάκι αν σας αρέσει αν όχι παραλείψετε το .
Τα αδειάζω σε ένα βάζω το κλείνω και το βάζω ψυγείο κι έχω όλη την εβδομάδα σαλάτα παντζάρια .
Δεν το κρατάω παραπάνω .



Πιπεριές Φλωρίνης .
Τις πλένω τις αλείφω με λίγο λάδι της ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς -εγώ τις αφήνω να κρατάνε λίγο μην λιώσουν  .
Τις αφήνω να κρυώσουν τις ξεφλουδίζω και κ τις χωρίζω σε κομμάτια τα οποία τα βάζω σε βάζω κι ρίχνω λάδι και μηλόξυδο να τις καλύπτει .
Και τα δύο κανονίζω ν τελειώνουν μέσα σε μία εβδομάδα ..είναι τέλεια !!!

Χόρτα .
Τα χόρτα για να γίνουν καταπράσινα όπως τα βλέπετε ..Θα βράζετε το νερό με αλάτι και 2 κουταλιές  λάδι και μόλις βράσει πολύ το νερό τα ρίχνετε τα πατάτε μέσα στο νερό και ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ..επίσης μόλις βράσουν με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε αμέσως από το νερό.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ