Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Σαρδέλα ριγανάτη στον φούρνο !!!!



Από τα πιο υγιεινά φαγητά σήμερα !!!! Το ευχαριστήθηκαν όλοι !!!

    Υλικά
    1 κιλό σαρδέλα
    1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
    3 σκελιδες σκόρδο (σε φετούλες)-προαιρετικά
    1-2 λεμόνια (τον χυμό τους)
    αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
    λίγο δενδρολίβανο (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    Καθαρίζετε τα ψαράκια,τα πλένετε,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί   
    Σε ένα μπόλ βάζετε,το σκόρδο κομμένο σε φετούλες,το χυμό λεμονιών,το λαδάκι,την ρίγανη,και
    το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
    Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μίγμα και περιχύνετε τα ψαράκια.
    Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψαράκια σε μέτρια θερμοκρασία     για 20 λεπτά περίπου.
    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας για άρωμα με λίγο ξερό δενδρολίβανο προαιρετικά!!

Συνόδεψα με βρασμένο μπρόκολο και καρότο με λίγο ελαιόλαδο και λεμονάκι !!!

    Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα και να είναι..ζουμεράκι όχι ξερά !!
Καλή σας όρεξη!!

Φωτό εκτέλεση Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ