Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Πιτσάκια με σφολιάτα !!!

Τα πιο γρήγορα και νόστιμα πιτσάκια !!!

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
κέτσαπ
1 φέτα σαλάμι ή γαλοπούλα ή ζαμπόν -εγώ έβαλα λεπτή φέτα ροδέλα παριζάκι σαλάμι
1 φέτα λεπτή του τοστ γκούντα
 1 κρόκο αυγού με λίγο λάδι χτυπημένα για το άλειμμα.

Απλώνω τα δύο φύλλα σφολιάτας σε πάγκο.
Με ένα ποτήρι κόβω στρογγυλά κομμάτια και ότι μείνει το πλάθω το ανοίγω και τα κόβω και αυτά στρογγυλά.
Με ένα πινέλο τα περνάω κι από τις δύο πλευρές με κέτσαπ .
Τοποθετώ το σαλάμι που έχω κόψει λεπτό .

Με ένα λίγο πιο μικρό μέγεθος ποτηριού κόβω στρογγυλά κομμάτια το τυρί του τοστ .
Το βάζω επάνω από το σαλάμι και κλείνω με το άλλο στρογγυλό φύλλο σφολιάτας .
Το κλείνω γύρω γύρω τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδωμένη ελαφρώς λαδόκολλα και τα περνάω με το πινέλο με έναν με δύο κρόκους αυγών που έχω χτυπήσει με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνω προσέχοντάς τα μην αρπάξουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .
Αρέσανε σε όλους !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ