ΥΠΕΡΟΧΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ :
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό Δωδώνης,
50 γραμμάρια Βιτάμ,
50, ml σπορέλαιο,
300 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα ανακατεμένα με 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κανέλα!
Λιώνουμε το βούτυρο με το. λάδι και το Βιτάμ!
Ανοίγουμε στον πάγκο τα φύλλα!
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε σταγόνες παντού βούτυρο!
Το διπλώνουμε να κλείσει !
Το ραντίζουμε!
Βάζουμε στην άκρη καρύδι και πάνω στο καρύδι τοποθετούμε τον πλάστη!
Ρολάρουμε σφιχτά και στο τέλος βγάζουμε το σαραγλί σουρώνοντας το!
Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί!
Όταν τελειώσουμε όλη την διαδικασία ρίχνουμε στο καθένα από 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να κοκκινίσουν καλά!
Τα αφήνουμε να κρυώσουν!
Την επόμενη βράζουμε σιρόπι:
3 ποτήρια νερού νερό με 3 ποτήρια νερού ζάχαρη και 1 λεμόνι το χυμό του για 5 λεπτά!
Όταν το κατεβάσουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά!
Στην συνέχεια σιροπιάζομαι στο καθένα ρίχνοντας 2 κουταλιές σιρόπι ώσπου να τελειώσει το σιρόπι,!!!
Συνταγη φωτό εκτέλεση από Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!