Υλικά
500 γρμ φυτίνη
500γρμ βούτυρο αιγοπρόβειο
1 ποτήρι κρασιού αλισίβα
1 ποτήρι κρασιού ούζο
1 κγ σόδα
2 πιατάκια του καφέ μικρά άχνη
2 αυγά ολόκληρα
3 βανίλιες
2 και 1/2 πακέτα αλεύρι Αλλατίνη.
Μισό πιάτο βαθύ αμύγδαλο ασπρισμένο χοντροκομμένο με το χέρι και καβουρδισμένο στο τηγάνι με λίγο Βιτάμ.
Χτυπώ στο μίξερ τα βούτυρα να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Κατόπιν ρίχνω το υπόλοιπα υλικά.
Η σόδα στο ούζο.
Ζυμώνω πολύ καλά πρώτα και μετά την ζύμη τρίφτη, και τράβηγμα να σκάσει ο κουραμπιές στο χέρι όταν πατώ και κάνω στην μέση βούλα με το δάκτυλο.
Ψήνω στους 170 βαθμούς έως ότου ροδίσουν.
Αμέσως μόλις βγουν τοποθετώ σε τραπέζι με λαδόκολλα και άχνη κάτω.
Και αμέσως άχνη επάνω με τρεις βανίλιες.
Συνταγή εκτέλεση φωτό από Μαίρη Καπνίση -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!