Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Κοτόπουλο ψημμένο επάνω σε ροδέλες λεμονιού ,το κάτι άλλο !!!!

Φτιάξτε το πιο γευστικό ζουμερό τραγανό απ έξω κοτόπουλο ψημένο επάνω σε ροδέλες λεμονιού και σκόρδο και δεν θα πιστεύετε αυτό που τρώτε !!!!

Υλικά
1 κοτόπουλο ανοιγμένο στην μέση από την πλευρά του στήθους οχι χωρισμένο .
Λεμόνια κομμένα σε λεπτές ροδέλες ποσότητα ανάλογα το μέγεθος του ταψιού
σκελίδες σκόρδου πολλές να μπουν ανάμεσα στις ροδέλες
αλάτι πιπέρι ρίγανη .
ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΛΆΔΙ -ΤΌΣΟ ΟΣΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΆΣΕΤΕ ΟΛΟ ΑΠΌ ΠΆΝΩ ΤΟ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ 


Ενα κολπάκι να καθαρίσετε αμέσως τις σκελίδες.
Τις χωρίζετε από την κεφαλή που είναι ενωμένες και τις χτυπάτε μία με το ποτήρι όπως σας το δείχνω ..καθαρίζουν αμέσως συν ότι τσαλακώνονται λίγο κ βγαίνει η γεύση στο φαγητό .

Σε ταψάκι στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τις φέτες λεμονιού και σε όλα τα κενά βάζουμε από μία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη .


Πλένουμε το  ανοιγμένο κοτόπουλο ---εγώ το πλένω πάντα --- και το πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και ρίγανη από την μέσα πλευρά μόνο .


Το τοποθετούμε επάνω στις φέτες λεμονιού και ρίχνουμε από πάνω αλάτι πιπ΄ρτι ρίγανη και το καλύπτουμε χαϊδεύοντας το με το χέρι με ελαιόλαδο ...μπορείτε να το κάνετε αυτό και με λιωμένο βούτυρο αλλά εγώ δεν χρησιμοποιώ --


Το σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κάτω κάτω σχάρα αέρα στο φτερό το κουμπί το έβαλα στους 180 βαθμούς να σιγοψηθεί περίπου 1 ώρα .


Κατά την διάρκεια του ψησίματος 2 φορές το άνοιξα κι έριχνα με ένα κουτάλι λίγο από το ζουμάκι επάνω από το κοτόπουλο .


Οταν το τσίμπησα με το πιρούνι και είδα ότι είχε μαλακώσει και ψηθεί ,αφαίρεσα το αλουμινόχαρτο δυνάμωσα τους βαθμούς λίγο και το άφησα να πάρει χρώμα .
Οτι και να σας πω θα είναι λίγο για την γεύση του έγινε λιώμα λουκουμάκι πεντανόστιμο και το ζουμάκι του απίθανο για βουτίτσες με το ψωμάκι !!!


Σερβίρουμε ή σκέτο με σαλάτα ή με ότι μας αρέσει πχ πατάτες τηγανητές ρύζι πουρέ ..όταν σερβίρισα κάθε κομμάτι  πού εκοβα το βουτούσα πρώτα στο καταπληκτικό ζουμάκι κ μετά στο πιάτο ...ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!! ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΔΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΜΟΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΠΟΛΥ !!!