Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Κέικ ζέβρα !!!



ΑΦΡΑΤΟ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΖΕΒΡΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
70 ml γάλα φρέσκο,
70ml σπορέλαιο,
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
30 γραμμάρια κακάο,
2 φλυντζανάκια του καφέ νερό.



Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη!
Χτυπάμε τους 5 κρόκους και το 1 αυγό 2 λεπτά!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο σε 3 δόσεις!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε το γάλα σε 3 δόσεις!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 75 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο με την βανίλια και το μπέικιν!
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το νερό και το ανακατεύουμε 2 λεπτά!
Ενσωματώνουμε την μαρέγκα σε δόσεις στο μείγμα κρόκων απαλά!
Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι!
Ρίχνουμε λίγο μείγμα στο μείγμα κακάο και τα ανακατεύουμε!


Και αρχίζουμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί!
Βάζουμε 4 κουταλιές από το άσπρο μείγμα.στην μέση την μια πάνω στην άλλη!
Συνεχίζουμε βάζουμε πάνω 4 κουταλιές κακάο την μια πάνω στην άλλη!
Η διαδικασία όλη έτσι εναλλάξ ώσπου να τελειώσει το μείγμα!
Στο τέλος παίρνουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι και δίνουμε το σχέδιο πάνω!
Δηλαδή κάνουμε γραμμές από την άκρη προς την μέση!


Και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο μεσαία σχάρα αντιστάσεις στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 50 λεπτά αναμμένο και άλλα 10 λεπτά σβησμένο!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!