Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Λαχανοκεφτέδες !!!

Αν δεν έχετε δοκιμάσει κεφτέδες λαχανικών πρέπει να δοκιμάσετε την συνταγή αυτή,θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους  !!!

Εδώ τα υλικά μου είναι από το λάχανο που έβρασα για να κάνω το βράδυ λαχανοντολμάδες και είναι τα κοτσάνια του που έχω χωρίζει στην μέση τα φύλλα τους  και ότι μου περίσσευε, σε άλλη φάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω υλικά !!

Υλικά
1/2 μέτριο λάχανο βρασμένο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα τυρί αλμυρό κεφαλοτύρι
1 αυγό
φρυγανιά τριμμένη όσο πάρει
Μαϊντανό και άνηθο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και ρίγανη.
αλεύρι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση
Βράζετε το λάχανο κανονικά όπως κάνουμε τους λαχανοντολμάδες στραγγίζετε τα κομμάτια η φύλλα να μην έχουν υγρά και το κόβεται στο μπλέντερ , βάζετε το μείγμα σε μία λεκάνη και προσθέτετε το αυγό το τυρί το κρεμμύδι τριμμένο τον μαϊντανό το άνηθο  αλάτι ρίγανη το λάδι και την φρυγανιά όσο πάρει .
Πλάθουμε τους κεφτέδες τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι με μπόλικο αραβοσιτέλαιο, να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ