Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Τούρτα ρολό παντεσπάνι !!!



Υπεροχη ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΛΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
70 ml γάλα φρέσκο,
70 ml σπορέλαιο,
50 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο
1 βανίλια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και την ζάχαρη σιγά.σιγά!
Σταματάμε.το μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με σύρμα!
Ρίχνουμε σε 3 δόσεις το σπορέλαιο και ανακατεύουμε!
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με την βανίλια σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά!
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί φούρνου το ρηχό το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 15 με 20 λεπτά!
Το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα!
Το κόβουμε σε πέντε λωρίδες ίσες!
Χτυπάμε 2 φακελάκια σκόνη σοκολάτας έτοιμη με κρύο γάλα όπως γράφει πάνω!
Τοποθετούμε λωρίδες και τις ρολάρουμε!
Βάζουμε τις 3 στο κέντρο όρθιες και στα πλάγια τις τυλίγουμε με τις άλλες δυο σχήμα καρδιάς!

 ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο και την τοποθετούμε πάνω!
Διακοσμούμε με κουβερτούρα και μαρμελάδα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!