Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Εκμέκ κανταΐφι, !!!



ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ  !!!
ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ -ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

ΚΑΤΑΙΦΙ:
500 γραμμάρια κανταΐφι,
300 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο!
Βουτυρώνουμε με τα 50 γρ το ταψί το ρηχό της κουζίνας μας!
Τοποθετούμε μέσα το κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά!
Ρίχνουμε πάνω του λιωμένο χλιαρό το βούτυρο(250 γρ) και το ανακατεύουμε με τα χέρια καλά!
Θέλουμε να μουσκέψει καλά όλο!
Το ισιώνουμε καλά και το τοποθετούμε στο φουρό στους 180 βαθμούς  να κοκκινίσεις καλά όχι να καλεί!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε όλη νύχτα!
Την επόμενη εάν δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας βγάζουμε πλαστικά γάντι!
Παίρνουμε το κανταΐφι και το τοποθετούμε στο τάπερ η στο ταψί μας(νούμερο 30)!
Το ανακατεύουμε και το ισιώνουμε.
Το αφήνουμε στην άκρη.

ΣιΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού νερό με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη για 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε 1 λεμόνι το χυμό του..
Το κατεβάζουμε από την εστία και το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου!
Στην συνέχεια σιροπιάζομαι το κανταΐφι με κουτάλα σιγά σιγά!

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με 125 γρ ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Οταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και βάζουμε μέσα 1 κούπα χτυπημένη σαντιγί!
Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο κανταΐφι!

ΣΑΝΤΙΓI:
Χτυπαμε 1 μόρφατ μεταλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο!
Την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!
Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Συνταγή εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!