Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κωκ ταψιού !!!!

Ένα υπέροχο γιγάντιο αφράτο γευστικό κωκ ταψιού !!! Ένα γλυκό που θα φτιάξετε ξανά και ξανά γιατί είναι τέλειο !!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
1 βανίλια!



 Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κισκινισμένα αλεύρι-βανίλια και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ!
Προσοχή να μην βγει ο αέρας!
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε τσέρκι 30νουμερο η ταψί βάζουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 35 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το κόβουμε να έχουμε δυο πάτους!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη για 4 λεπτά!



ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα με 100 γραμμάρια.ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι φυσικά τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα !
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και.προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ και 1.βανίλια!

ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 250 γραμμάρια Βιτάμ να λιώσει ρίχνουμε 2 κούπες άχνη ζάχαρη,3 κουταλιές της σούπας κακάο,3 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ και το ανακατεύουμε 3 λεπτά!
Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά θερμοκρασία δωματίου!



ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο παντεσπανιού σιροπιάζομαι με κουτάλι,ρίχνουμε την κρέμα βγάζουμε πάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζομαι και τέλος ρίχνουμε το γλάσο!!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!1ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!