Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Κέικ καρύδας !!!


Απολαυστικό αφράτο σιροπιαστό κέικ καρύδας χωρίς βούτυρο !!!

ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
1,5 κούπα αλεύρι φαρίναπ (κούπα του νες καφέ)
1,5 κούπα καρύδα(κούπα του νες καφέ)
1,5 κούπα σπορέλαιο (κούπα του νες καφέ)
1,5 κούπα.ζάχαρη(κούπα του νες καφέ)
2 βανίλιες
Έξτρα καρύδα για επικάλυψη!

ΕΑΝ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΝΕΡΟΥΛΟ ΠΡΟΣΘΈΤΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μείγμα!
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλεύρι,την καρύδα,τις βανίλιες!
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί(30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 45 λεπτά και 10 λεπτά σβησμένο!
Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες του νες καφέ νερό,3 κούπες του νες καφέ ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε 5 λεπτά !
Μετράμε τον βρασμό από την ώρα που αρχίζει.
Σιροπιάζομαι το γλυκό αφήνοντας το 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου με καυτό σιρόπι σιγά σιγά με κουτάλα!
Όταν πιει το σιρόπι βάζουμε μπόλικη καρύδα!
Καλό είναι να σερβιριστεί την επομένη!

Συνταγή Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.