Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Γεμιστά !!!


Υπέροχα γεμιστά που τα αγαπάμε όλοι !!!!
Επειδή με ρωτάτε νερό καθόλου δεν βάζω ποτέ μόνο μπόλικο λαδάκι οπως σας το γράφω !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε ανοίγουμε τα κομμάτια που θα γεμίσουμε -ντομάτες πιπεριές εδώ -μπορούμε να προσθέσουμε κ κολοκυθάκια ή μελιτζάνες .
Τα τοποθετούμε στο ταψί στην σειρά  ανοίγοντας πρώτα και βγάζοντας το εσωτερικό από τις ντομάτες.
Και κόβοντας και καθαρίζοντας τις πιπεριές.
Σε βαθύ μπολ τρίβουμε το εσωτερικό της ντομάτας με τον τρίφτη .
τρίβουμε 3 μεγάλα κρεμμύδια .
τρίβουμε λίγες 3-4 σκελίδες σκόρδο.




ψιλοκόβουμε λίγο κατά προτίμηση φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό μπόλικο .
Προσθέτουμε στο μείγμα αλάτι πιπέρι 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη για την ξυνίλα της ντομάτας 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο -δεν είναι πολύ - τα γεμιστά θέλουν το λαδάκι τους .
Τώρα μετράμε τα κομμάτια που θα γεμίσουμε και προσθέτουμε από μία γεμάτη κουταλιά σούπας ρύζι Καρολίνα πχ 15 κομμάτια τότε 15 κουταλιές ρύζι συν 1 ακόμη που θα σας πω στο τέλος .
 Το ανακατεύουμε πολύ καλά -εγώ ξάνω με το μαχαιράκι κι ένα κύβο κνορ -
Αν μπορούμε να το αφήσουμε 15 λεπτάκια σκεπασμένο καλά είναι για να πάρει τις μυρωδιές το ρύζι ..προαιρετικά αυτό-
Γεμίζουμε ντομάτες πιπεριές και καπακώνουμε .
Τώρα λογικά έχει περισσέψει λίγη γέμιση .



Εκεί στο μπολ με την γέμιση που περίσσεψε μέσα κόβουμε τις πατάτες ρίχνουμε από πάνω τους λίγο λάδι πιπέρι αλάτι και κουρκουμά και τις ανακατεύουμε καλά .
Εγώ για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμες οι πατάτες αφήνω όπως βλέπετε χώρο  στο ταψί και τις βάζω όλες μαζί κοντά κι έτσι δεν γίνονται ξερές αλλά μελωμένες !
Αφού βάλουμε τις πατάτες στο ταψί από πάνω τα ¨"ραντίζουμε με τριμμένη φρυγανιά γαλέτα ,και ψήνουμε αφού τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 και αμέσως μετά τα ξεσκεπάζομαι και  συνεχίζουμε το ψήσιμο να πάρουν χρώμα .



Είναι φανταστικά σε γεύση -αν θέλετε πιο ξεροψημένες τις πατάτες αφήστε τα περισσότερο ..οι κουταλιές ρύζι που σας είπα είναι μυστικό που το γνωρίζω χρόνια κι έρχεται η γέμιση ακριβώς ,και οι πατάτες μέσα στο μπολ με την λίγη γέμιση που περίσσεψε και τα υπόλοιπα υλικά τις κάνει λουκουμάκι σκέτο !! Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ