Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Πεινιρλί που λιώνουν στο στόμα !!!


ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!


ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι μου

1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και άλλες δυο εξτρά για το άλειμμα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Για την γέμιση
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους και μπέικον από δυο λωρίδες μέσα στο καθένα !!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιάς και θα έχετε αποτυχία)
Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το χωρίζετε σε 7 μπάλες σαν ένα μεγάλο μανταρίνι.


Τα τοποθετείτε επάνω σε λαδόκολλα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν στη συνέχεια αλευρώνετε την περιοχή σας γιατί το ζυμαράκι θα κολλάει και ανοίγετε πιτούλες μακρόστενες.


Γεμίζετε με τα παραπάνω υλικά και κλείνετε ρολαροντας από τα πλάι με τα δάχτυλα σας να γίνουν σαν βαρκούλες και ενώνετε στο τέλος τις δυο άκρες τους στη συνέχεια λιώνετε βιτάμ soft.
Τα αλείφετε από πάνω και ρίχνετε και από μία κουταλίτσα μέσα και ψήνετε για 20 λεπτά Καλή επιτυχία σε όσους τα φτιάξουν , είναι τα καλύτερο ζυμαράκι που θα έχετε φάει ποτέ!!

Εκτέλεση φωτό από  Gogo Samiou-Οι Χρυσοχερες-ηδες