Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Μπακαλιαροκεφτέδες με σκορδαλιά !!!


Ιδανικός μεζές για ουζερί, και ορεκτικό πιάτο . Τηγανητός μπακαλιάρος σε μπουκίτσες τραγανές και πεντανόστιμες !!!

ΥΛΙΚΑ
500 gr μπακαλιάρο κατεψυγμένο και ελαφρά αλατισμένο
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 αυγά
μαϊντανό,
αλάτι, ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού baking
Λίγο ελαιόλαδο Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ λιώστε με ένα πιρούνι τον μπακαλιάρο προσεκτικά να μην έχει κόκαλα.
Διαλύστε στο μπλέντερ τις βρασμένες πατάτες τα κρεμμύδια το σκόρδο,προσθέστε τα αυγά το αλεύρι το αλάτι τη ρίγανη το ελαιόλαδο, ανακατέψτε όλα πολύ καλά και αφήστε για μία ώρα το μείγμα στο ψυγείο.
Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και ψήνετε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε βαθύ σκεύος σε χαμηλή φωτιά.

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Για την σκορδαλιά θα χρειαστείτε.
2 μέτριες βρασμένες πατάτες,
3 σκελίδες σκόρδο,
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο,
χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι,
αλάτι.
Όλα μαζί στο μπλέντερ ξεκινώντας από το ελαιόλαδο το σκόρδο το χυμό λεμονιού τα χτυπάτε όλα μαζί στο τέλος προσθέτετε τις βρασμένες πατάτες ανακατεύετε λίγο ακόμα και είναι έτοιμη.

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou --Oι Χρυσοχερες -ηδες