Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Κασερόπιτα με ζαμπόν !!!


Κασερόπιτα με ζαμπόν !! Μια τραγανή πίτα με κρουστό φύλλο και πλούσια γευστική γέμιση ❤️

Υλικά Για ένα ταψί του φούρνου
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 +1/2 νεροπότηρο γάλα
200 γρ τυρί μετσοβόνε πικάντικο
100 γρ πικάντικη γραβιέρα
100 γρ κεφαλοτύρι
150 γρ καπνιστή γαλοπούλα
3 αυγά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
πιπέρι λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να σκουρίνει..
Ρίχνουμε μέσα το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τυριά την γαλοπούλα τα αυγά το πιπέρι το ,μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο αλάτι να συμπληρώσουμε .
Λαδώνουμε καλά το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα κάτω ένα ένα λαδωμένα.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και σκεπάζουμε με αλλά 3 φύλλα πάλι ένα ένα λαδωμένα.
Χαράζουμε σε βάθος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μια ώρα περίπου μέχρι τα φύλλα να γίνουν ροδοκόκκινα και τραγανά.
Το τυρί μετσοβονε και η καπνιστή γαλοπούλα δίνουν πικάντικη καπνιστή ελαφριά γεύση στην πίτα..μην αλλάξετε αυτά τα 2 υλικά !!!

Εκτέλεση φωτό από Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες-ηδες