Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Κοτόπουλο αλα κρεμ με μανιτάρια και πιλάφι !!!



Πεντανόστιμο  πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό !!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
Το βάζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι και μαζί και τα μανιτάρια - φρέσκα κομμένα σε φετούλες.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε  μόλις αρχίσουν να ροδίζουν λίγο γάλα φρέσκο  -1 ποτηράκι του κρασιού.
Μόλις το πιεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος -την μικρή συσκευασία για ένα στήθος κοτόπουλο .
Ξεπλένουμε το κουτί της κρέμας γάλακτος με λίγο νερό το μισό περίπου του κουτιού και το προσθέτουμε μέσα προσθέτουμε και λίγο τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ και τα βράζουμε άλλα 10 λεπτά περίπου ..να δείτε να δέσει η σάλτσα .
Αν θέλετε μπορείτε οταν βάζετε το αλατοπίπερο να προσθέσετε και μυρωδικά πχ μείγμα για κοτόπουλο -οχι πολύ - η λίγο κουρκουμά .



Ρύζι
Παίρνουμε ρύζι κίτρινο ειδικό για πιλάφι.
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα κόβουμε 1 καρότο ψιλοκομμένο και αν θέλετε και λίγη πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη -εγώ εδώ δεν έβαλα αλλά του πάει .
Τα σοτάρουμε λίγο και μετά ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε .
Ρίχνουμε λίγο αλάτι πιπέρι και 1 κύβο λαχανικών.
Και προσθέτουμε βραστό νερό και μαγειρεύουμε .
Οταν είναι έτοιμο ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο και το ανακατεύουμε .
Η αναλογία για το ρύζι είναι πχ 1 ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερό.

Εκτέλεση φωτό και συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ