Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Τσουρεκάκια με ζαχαρούχο !!!



ΨΗΝΟΝΤΑΙ!! ΨΗΝΟΝΤΑΙ!! ΤΕΛΕΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ :
1 ζαχαρούχο γάλα ,
3 κουτιά ζάχαρη (μετράμε με το κουτί από ζαχαρούχο)
2 κουτιά σπορέλαιο ( μετράμε με το κουτί από το ζαχαρούχο,
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
3 βανίλιες,
1,5 κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη,
1 κουταλάκι κακουλέ
1 κουταλάκι μαχλέπι,
3 κιλά αλεύρι για τσουρέκια,
4 φακελάκια ξερή μαγιά,
3 κουτιά νερό(μετράμε με το κουτί από το ζαχαρούχο)
50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο!




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε το ζαχαρούχο και την ζάχαρη στην φωτιά στο χαμηλό να λιώσει να γίνει λείο!
Πριν ζεσταθεί χτυπάμε τα αυγά.σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε μέσα!
Ρίχνουμε τα μυρωδικά,το λάδι και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε να ζεσταθεί όχι να κάψει!
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ζεστό νερό,τις μαγιές και ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε το μείγμα ζαχαρούχο και ανακατεύουμε!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε !
Θέλουμε μια ζύμη αφράτη και να κολλάει πολύ λίγο!
Την σκεπάζουμε για 2 ωρες!



Στην συνέχεια την ξεφουσκώνουμε τη ζυμώνουμε την κάνουμε μια μπάλα την σταυρώνουμε και την ξανασκεπάζουμε για 1.ώρα!
Στην συνέχεια παίρνουμε ζύμη ζύμη κάνουμε κορδόνια βουτώντας τα.χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο και δίνουμε το σχέδιο και τα τοποθετουμε στην λαδόκολλα!
Τα σκεπαζουμε για 35 λεπτά!
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με γάλα εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμάσμενο μεχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!