Το υπέροχο άσπρο σφιχτό κρέας του γαλέου γίνετε μούρλια στο τηγάνι και ..παρέα με σκορδαλιά και παντζάρια είναι το κάτι άλλο !!!
Υλικά
6-8 φέτες γαλέο κατεψυγμένο
1/2 φλ ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
αλεύρι
Για τη σκορδαλια
1 κιλό.πατάτες βρασμένες
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -τριμμένες καλύτερα
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
6 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη στο μούλτι
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
*Αλάτι και ξύδι μπορούμε να την δοκιμάσουμε στο τέλος και να προσθέσουμε τόσο που να μας ικανοποιεί η γεύση της
Εκτέλεση ψάρι
Ξεπαγώνουμε το ψάρι, το ξεπλένουμε και το αφήνουμε στο τρυπητό να στεγνώσει καλά .
Σε μεγάλο τηγάνι αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει) αλευρώνουμε το ψάρι και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Εκτέλεση σκορδαλιάς
Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες .
Τις ξεφλουδίζουμε αφού κρυώσουν και τις πατάμε τις πατάτες με πιρούνι να λιώσουν.
Τις βάζουμε στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα υλικά μας.
Το λάδι το ρίχνουμε λίγο-λίγο όσο εναλλάξ με το ξύδι ενώ δουλεύει το μίξερ με το μείγμα.
Εκτέλεση παντζάρια
Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τα φύλλα και χωρίζουμε τις ρίζες τους .
Βράζουμε τα χόρτα σε νερό που βράζει-τότε τα ρίχνουμε και δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα για να παραμείνουν πράσινα -
Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και βάζουμε νέο νερό στην κατσαρόλα .
Μόλις πάρει να βράζει καλά ρίχνουμε τις ρίζες και βράζουμε τόση ώρα που να τρυπιούντε με το πιρούνι .
Τα σουρώνουμε κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φετούλες ισόπαχες .
Όλα μαζί σε ένα μπολ ρίχνω λάδι και μηλόξυδο και αν χρειαστεί λίγο αλάτι ακόμη και ανακατεύω .
Εγώ εδώ για συντομία αγόρασα έτοιμα μόνο τις ρίζες τα έκοψα και έριξα λάδι αλάτι και μηλόξυδο ανακάτεψα και συνόδευσα ,είναι πολύ ωραία και αυτά και οικονομικά .
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα χωριάτικη .
Ξύδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το σκέτο το κανονικό ,εμάς μας αρέσει η γεύση του μηλόξυδου !!
Καλή σας όρεξη !!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ