Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

Αρακάς με αγκινάρες αλά πολίτα!!!



Αρακάς λεμονάτος  με αγκινάρες αλά πολίτα !!!

    Υλικά
    1/2 κιλό αρακά
    8 μέτριες αγκινάρες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
    5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    3 καρότα σε ροδέλες
    4-5 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
    πιπέρι
    αλάτι
    1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
    Χυμό από λεμόνι τόσο οσο σας αρέσει
   



   Εκτέλεση
    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθουν.  
    Προσθέτουμε τις πατάτες,τον αρακά,τα καρότα και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε 5-6 λεπτά.
    Ρίχνουμε το αλεύρι σε 1 φλιτζάνι νερό,τα μπαχαρικά, τον κύβο αν βάλουμε και τον άνηθο.
   Συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται καλά τα υλικά μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά  (4 από 9) για 1 ώρα.



Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Στο τέλος ανακατεύουμε το  χυμό λεμονιών με 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι --δένει ωραία το ζουμάκι αυτό --το ρίχνουμε στο φαγητό κουνάμε πέρα δώθε την κατσαρόλα το αφήνουμε να πάρει μιά δυό βράσεις και ..έτοιμο .
    Συνοδεύουμε με φέτα, φρέσκο ψωμί και απολαμβάνουμε.
    Καλή όρεξη !!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ