Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Κανταΐφι Θρακιώτικο!!!


Κανταΐφι Θρακιώτικο!!!

 Υλικά
500 Κανταΐφι.
200 γρ. Βούτυρο.

Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό,
1κιλο ζάχαρη,
1λεμονι κομμένο στην μέση,
1κ.σ.γλυκόζη.

Για την γέμιση:
200γρ καρύδια,
μισό κουταλάκι κανέλα,
1κ.σ ζάχαρη.


Ξεχωρίζουμε το Κανταΐφι (Τα μαλλιά καλά).
Παίρνουμε κ βάζουμε γέμιση 1 με 2 κ.γ γέμιση κ τυλίγουμε όπως τα σαρμαδάκια.
Τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι (Αφού το έχουμε βάλει βούτυρο ).




Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω σε κάθε κομμάτι καλά.ψήνουμε στους 160 ,για 1.30 ώρα.
Αφοί το το βγάλουμε ρίχνουμε το σιρόπι κατευθείαν (Το σιρόπι να είναι κρύο.)

Εκτέλεση φωτό από Athina Te Χρυσές συνταγές