Tzela Antonopoulou
Γρήγορος εύκολος και πολύ νόστιμος κορμός με νουτέλα και καρύδα!!!!!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αβγά
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 κ.σ μπεικιν
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
Για το σιρόπι
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κούπα γεμάτη καρύδα
700γρ νουτελα η Μερέντα
Εκτέλεση
Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα σφιχτή !!
Προσθέτω τη βανίλια και λίγο λίγο το κονιάκ προσέχοντας να μην πέσει ο όγκος.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπεικιν και το ενσωματώνω με μαριζ στο μείγμα των αυγών!!!
Βάζω στο ταψί του φούρνου μου λαδόκολλα και απλώνω το παντεσπάνι μου!!!!
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 20- 25 λεπτά!!!
Όσο είναι ζεστό( όχι καυτό) το παντεσπάνι μου ξεκολλάω τη λαδόκολλα και το ρολάρω με μια πετσέτα.
Το αφήνω να κρυωσει.
Βράζω το σιρόπι μου μαζί όλα τα υλικά για 2 λεπτά.
Σιροπιαζω το παντεσπάνι μου και αλείφω όλη την επιφάνεια με Μερέντα.
Πασπαλίζω με μπόλικη καρύδα και ρολάρω.
( Αν δεν σας απλώνει καλά η Μερέντα μπορείτε να τη βάλετε για μισό λεπτό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων). Διακοσμώ με Μερέντα και καρύδα!!!! Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ .