Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Κεφτεδάκια αφράτα !!!!


Από κ.Tzela Antonopoulou

Κεφτεδάκια αφράτα αφράτα και μοσχομυριστά.......με φυσικά πρωταγωνιστή το δυόσμο....!!!!

Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 αβγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ γεμάτες δυόσμο ξερό
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι πιπέρι
Λίγο λαδάκι




Εκτέλεση
Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα περνάω από ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι να γυαλίσουν και να γλυκάνουν. ( Γίνονται πιο ελαφριά τα κεφτεδάκια μου).
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτω όλα τα υλικά μαζί ( το ψωμάκι μουσκεμένο και στιμμενο)και προσθέτω λίγο λαδάκι ακόμα.
Ζυμώνω με πολύ "πείσμα" τον κιμά μου.....για 4 λεπτακια και αφήνω στο ψυγείο να δέσουν όλα τα αρώματα!!!!
Αλευρώνω και τινάζω τη περίσσεια αλευριού. Τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο λίγους λίγους τους κεφτέδες!!!!



Αν χρειαστεί σουρώνω το λαδάκι μου από το καψαλισμένο αλευράκι που μπορεί να αφήσουν οι κεφτέδες για να μην μαυρίσουν οι υπόλοιποι.
Αφήνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λαδάκι!!!!
Καλή σας όρεξη!!!!
Συνταγή από κ. Από κ.Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες