Tzela Antonopoulou
Κολοκυθόπιτα για σήμερα.......όλα τα λεφτά !!!
Για την κολοκυθόπιτα
(για ταψάκι νούμερο 40)
Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα περίπου χλιαρό νερό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κ.σ ξύδι
2 σφηνάκια λάδι
νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση
6 μεγάλα κολοκύθια
5 πράσα
1 ματσάκι ανιθο
μια χούφτα γεμάτη φρέσκο δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 φλ. τσαγιού τραχανά γλυκό ή 2 κ.σ κοφτές σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
500 γρ περίπου φέτα
200 γρ ανθότυρο
5 μεγάλα αβγά
Αλάτι Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκανίτσα ζυμώματος βάζω το αλεύρι μου και κάνω μία λακκούβα στη μέση.
προσθέτω το αλάτι το νερό το ξύδι και το λάδι και πλάθω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνω αλεύρι ή νερό αντίστοιχα.
Αφήνω στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξω τη γέμιση μου.
Τρίβω στο χοντρό το κολοκύθι το αλατίζω ελαφρώς για να βγάλει τα υγρά του και το αφήνω μισή ωρίτσα στο τρυπητό.
Τα στραγγίζω καΐλα με τα χέρια μου και τα βάζω σε μια κατσαρολίτσα να σοταριστούν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Προσθέτω όλα τα αρωματικό μου και τα πράσα ψιλοκομμένα και τα γυρίζω μέχρι να μαραθούν.
Τέλος προσθέτω το βουτυράκι και ανακατεύω να λιώσει.
Αλατοπιπερώνω με προσοχή κατεβάζω από τη φωτιά και τα αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Προσθέτω τον τραχανά ή το σιμιγδάλι , τα τυριά και τα αβγά.
Ανοίγω και στρώνω δύο φύλλα στο ταψάκι μου αφού το λαδώσω πρώτα , απλώνω τη γέμιση και κλείνω με τα υπόλοιπα δύο φύλα.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 210 - 220 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες
!