Σαρμάδες με κόκκινη σάλτσα !!!Αυτό το φαγητό είναι ποντιακής καταγωγής !!!
Ζεματιζουμε το λάχανο ξεχωρίζουμε τα φύλλα κ πετάμε τα σκληρά μέρη του λάχανου.
Έχουμε 1 κιλό κιμά χοιρινό 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό λιωμενο,αλάτι, πιπέρι, λίγο κυμινο, Ανακατεύουμε κ προσθέτουμε ρύζι Καρολίνα 1 φλυτζανα τσαγιού, λίγο λάδι, και μαϊντανό ψιλοκομμένο, και τυλιγουμε τους σαρμαδες,κάτω στην κατσαρόλα στον πάτο βάζουμε κομμάτια από το βρασμένο λάχανο.
Τοποθετώ τους σαρμάδες με σειρά, προσθέτω ζεστό νερό 3 κούπες τσαγιού κ λίγο παραπάνω αν χρειαστεί, ελαιολάδο.
Προσθέτω ένα κύβο βοδινό, σκεπάζω με ένα πιάτο ανάποδα το φαγητό κ σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι.
Λιώνω δύο κουτ σούπας σάλτσα σπιτική και περιχύνω το φαγητό μας.
Βράσιμο σίγουρα μιάμιση ώρα σε σιγανή φωτιά είναι πεντανόστιμο φαγητό .
Συνταγή από Dimitra VarsamΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ