Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια!!


Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια!!👌 Έγινε γλύκισμα!!😍😋

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους (Εγώ έβαλα ωμοπλάτη)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
200γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 κούπα λευκό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κσ κοφτή μουστάρδα
Ρίγανη, κουρκουμά, πάπρικα, τσίλι
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά και το κρέας.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μετά από λίγο τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά.
Τα λαχανικά θα βγάλουν υγρά οπότε δεν προσθέτουμε νερό, αν δείτε ότι χρειάζεται προσθέστε λίγο. Το δικό μου έβρασε χωρίς προσθήκη νερού, δεν χρειάστηκε.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Αφήνουμε να βράσει και να πιει τα υγρά του.
Καλή επιτυχία!

Συνταγή από κ Από Elena Psillia προς την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.