Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Κέικ βανίλιας Θεικό !!!!


ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ,ΑΦΡΑΤΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΕΥΣΗ ΜΑΜΑΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι και όχι με το μίξερ γιατί το μίξερ έχει την δυνατότητα να ανακατεύει τα υλικά περισσότερο και το μείγμα να κάθεται!
Χρησιμοποιούμε πάντα Νουνού εβαπορέ για τέλειο δέσιμο του μείγματος!
Το μείγμα πάντα στην φόρμα μέχρι την μέση ούτε ποιο πάνω ούτε ποιο κάτω έτσι θα ψηθεί ομοιόμορφα!
Ψήνουμε πάντα ο φούρνος προθερμασμένος για 7 λεπτά όχι παραπάνω γιατί εάν ζεσταθεί περισσότερο θα φουσκώσει αμέσως και μέσα θα μείνει άψητο!
Χρειάζεται υπομονή για να θέλουμε τέλειο αποτέλεσμα!
Η εναλλακτική γρήγορη λύση είναι μετά το μίξερ .

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 200 ml σπορέλαιο, 300 γραμμάρια ζάχαρη φοράμε γάντι πλαστικό και το δουλεύουμε τουλάχιστον 15 λεπτά (γίνεται και με 250 γραμμάρια μαλακό βούτυρο)!
Στην συνέχεια προσθέτουμε 5 αυγά και 2 βανίλιες και συνεχίζουμε δουλεύουμε άλλα 10 λεπτά!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε.200 ml.γάλα εβαπορέ και το δουλεύουμε άλλα 5 λεπτά!
Τέλος προσθέτουμε 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ σιγά σιγά και το δουλεύουμε άλλα.5 λεπτά!
Έτοιμο το μείγμα όταν πάρουμε με το κουτάλι μείγμα και το στάξουμε να πέφτει αργά δηλαδή το μείγμα λίγο σφιχτό όχι αραιό γιατί εάν είναι αραιό σημαίνει θέλει κι άλλο αλεύρι!
Η φόρμα η το ταψί πολύ καλά λαδωμένη αλευρωμένη και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο!
ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΤΕΤΟ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ!!!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!