Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Εργολάβοι ή αμυγδαλωτά !!!


Εργολάβοι ή αμυγδαλωτά.......τα γλυκάκια της χαράς ....του καφέ ...... και της λιγούρας!!!!!

Υλικά
➡️400 γρ αμύγδαλόψιχα ωμή χωρίς φλούδα
➡️230 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
➡️3-4 σταγόνες εσανς πικραμυγδαλο( υπάρχει στα σούπερ μάρκετ) ή
1 κ.σ λικέρ αμαρετο
➡️100 γρ αμυγαλο φίλε ώμο
➡️3 μεγάλα αβγά ( μόνο το ασπράδι)
➡️Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Αλέθω την αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε δύο δόσεις , με λίγη κάθε φορά ζάχαρη από τη δοσολογία της συνταγής , μεχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζω την αμυγδαλόψιχα σε μία λεκανίτσα ζυμώματος και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατεύω καλά το αμύγδαλο να διαλυθούν οι σβόλοι.
Προσθέτω την εσάνς πικραμύγδαλου (ή το λικέρ αναλόγως τι θα προτιμήσετε) και ανακατεύω.
Η εσανς αναδείκνυε ιπολύ το άρωμα του αμύγδαλου.
Χτυπάω στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.

Ενσωματώνω με μία μαρίζ σταδιακά τη μαρέγκα μου μέσα στην αμυγδαλόψιχα.
Το μείγμα που θα προκύψει θα είναι ελαφρά κολλώδες αλλά θα μπορεί να πλάθεται.
Πλάθω μπισκοτάκια περίπου 8 εκατοστά.
Τα περνάω από το αμύγδαλο φίλε και τα τοποθετώ στο ταψί μου πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνω τους εργολάβους στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσαφίσουν.


Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.... θέλουμε να είναι γλασερά μέσα και τραγανά απέξω.
Φυλάω σε δοχείο που κλείνει.
Καλή επιτυχία!!!!!

Συνταγή από Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες