Γίνονται πολύ νόστιμοι μυρωδάτοι ελαφροί και δεν σε βαραίνουν επειδή είναι ψημένοι στο φούρνο και δεν τραβάνε λάδια !!!
Υλικά
1 κιλό κολοκύθια
1 καρότο
1 πατάτα
1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια
Μισό ματσάκι μαϊντανό
5 κλαράκια άνηθο
4 φυλλαράκια δυόσμο
1 κούπα τριμμένα τυριά κεφαλοτύρι και regato έβαλα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
5-6 κουταλιές φαρίν απ
2 αυγά
Εκτέλεση
τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια το καρότο και την πατάτα…
Αλατίζουμε και βάζουμε στο σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους
Ωστόσο ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μικρό τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο να τα σοτάρουμε ελαφρά ίσα να ασπρίσουν και να μαραθούν
Το κάνω αυτό γιατί νοστιμίζει περισσότερο και δεν πέφτει πολύ βαρύ…
Στη συνέχεια στύβουμε τα κολοκυθάκια με μία καθαρή πετσέτα πολύ καλά
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα μπαχαρικά, το φαρίναπ, τα τυριά, και ανακατεύουμε πολύ καλά με δύο κουτάλια παίρνουμε ένα μέρος μείγμα το στρώνουμε όμορφα και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα
Το πατάμε ελαφρώς από πάνω να πάρει σχήμα…ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.