ΖΟΥΜΕΡΟΙ, ΑΦΡΑΤΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΟΥ ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙ)
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους κεφτέδες :
1κιλο κιμά ανάμικτο, τρεις φέτες ψωμιού μουλιασμένες και στυμμένες, δυο αυγά, ένα κρεμμύδι τριμμένο, δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένες, μαϊντανός ψιλοκομμένος, ρίγανη, δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, λάδι, λίγο ξύδι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά.
Πλάθουμε κεφτέδες μεγάλους και τους ροδίζουμε στο γκριλ
Για την σάλτσα :
σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, ένα σφηνάκι λευκό κρασί, μια κουταλιά πελτέ, δυο μικρές ντομάτες τριμμένες, μπαχάρι, λίγη σκόνη κανέλας, καρφάκια γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό .
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τους ροδισμένους κεφτέδες
Βράζουμε το φαγητό μέχρι να μείνει με την σάλτσα του
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.