ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ❤️
ΥΛΙΚΑ
100 Αμπελόφυλλα!!
½ κιλό κιμά από ελιά
1 κούπα ρύζι μισο κίτρινο κ μισο άσπρο, οχι καλα γεμάτη
½ ματσάκι άνηθο ½ μαϊντανό
1 κρεμμύδι μεγάλο
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο.
Χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι\
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της γεμίσεις μαζί.
Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα και τυλίγεται τα ντολμαδάκια.
Τα βάζετε στην κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζουν όλα και λίγο παραπάνω, ρίχνετε έξτρα ελαιόλαδο στην κατσαρόλα..!!!
Σκεπάζετε με ένα πιάτο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά.
Πριν πιουν όλα τα υγρά τους βγάζετε μια κούπα ζωμό από το φαγητό και τον φιλάτε στην άκρη για να φτιάξουμε σε λίγο την σάλτσα μας..!
Για την σάλτσα γιαουρτιού.
1 κεσεδάκι γιαούρτι η 200 γρ χύμα
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 κούπα ζωμό από τα ντολμαδάκια..!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολακι διαλύστε το αλεύρι στο λεμόνι και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά,βάζετε όλα μαζί τα υλικά και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατευοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα και να δένει,Κατεβάζετε από την φωτιά πριν σας κόψει..!!
Εκτέλεση φωτό από κ. Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.Οι Χρυσοχέρες -ηδες