Μπουρέκια Σαμιώτικα !!!Τοπικά εδέσματα της Σάμου❤️
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κίτρινη κολοκύθα βρασμένη και λιωμένη
3 μεγάλα κρεμμύδια
150 γρ τυρί φέτα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο κ λίγο ρύζι
Για το Φύλλο
500 γρ αλεύρι για πίτες
χλιαρό νερό όσο πάρει
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη καλά γεμάτη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί!
Βράζουμε την κολοκύθα την στραγγίζουμε πολύ καλά!
Εγώ αφήνω για μια νύχτα!
Την βάζουμε σε μια λεκάνη και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια , τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το κολοκύθι, ρίχνουμε και το τυρί το αλάτι το πιπέρι λίγο ελαιόλαδο κ ρύζι ,περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ!
Ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά!
Ανοίγουμε μικρές πιτούλες μακρόστενες βάζουμε μέσα από την γέμιση ρολάρουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο κ νερό και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο!
Συνταγή από Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχερες-ηδες