Tzela Antonopoulou
Φρέσκα φασολάκια με πατατούλες και κολοκυθάκια σιγομαγειρεμένα μέσα στα υγρά τους( χωρίς τσιγάρισμα).....λουκουμάκι έγιναν!!!!
Υλικά
2 κιλά φασολάκια φρέσκα
5 κολοκυθάκια ψιλά
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες ζουμερές στον τρίφτη
1/3 φλ. λάδι
1 κ.γ πελτέ
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζω με το ειδικό εργαλείο τα φασολάκια μου και τα πλένω καλά.
Τα βάζω στην κατσαρόλα μου.
Προσθέτω τις πατατούλες τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβω το κρεμμύδι, το μαϊντανό το σκόρδο και τέλος τρίβω τις ντοματούλες.
Για να κοκκινίσω λίγο ακόμα το φαγητό μου προσθέτω και τον πελτέ.
Αλατοπιπερώνω , ρίχνω και το λαδακι και βάζω την κατσαρόλα μου σκεπασμένη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση και να κατεβάσουν τα λαχανικά μου τα υγρά τους.
Δεν προσθέτω καθόλου νερό.
Ανακινώ λίγο την κατσαρόλα μου.
Αφού πάρει βράση και πέσει λίγο ο όγκος των λαχανικών χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να μελώσει ωραία το φαγητό.
Σερβίρω με λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο και τυράκι φέτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες