ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
6 μελιντζανες μετριου μεγεθους,
300 γραμμαρια αναμικτο κιμα(μοσχαρι,χοιρινο)
1 ξερο κρεμμυδι,
3 σκελιδες σκορδο,
200 γραμμαρια πολτο φρεσκιας ντοματες,
2 ντοματες,
4 κουταλιες ψιλοκομμενο μαιντανο,
αλατι,μαυροπιπερο,
6 κουταλιες της σουπας λαδι+4 κουταλιες,
λιγη ριγανη
Πλενουμε και σκουπιζουμε της μελιτζανες,της κοβουμε το καθε κομματι που γεμιζουμε εχει 7 ροδελες!
Της τοποθετουμε σε μπολ με νερο και αλατι.
ΚΙΜΑΣ:
Βαζουμε στο τηγανι της 6 κουταλιες λαδι,ριχνουμε ψιλοκομμενο το κρεμμυδι και το σκορδο τα αχνιζουμε.
Προσθετουμε τον κιμα,και τον αχνιζουμε,ριχνουμε μεσα αλατι,πιπερι,ριγανη,μαιντανο ανακατευουμε.
Τελος προσθετουμε 50 γραμμαρια πολτο ντοματας και μισο ποτηρι νερο και το βραζουμε στο χαμηλο να δεσει!
Βγαζουμε της μελιτζανες απο το νερο της βαζουμε στο στραγγιστηρι της σκουπιζουμε προσεχτικα με χαρτι κουζινας της τοποθετουμε στο ταψακι και παιρνοντας μια μια της γεμιζουμε στα ανοιγματα!
Ριχνουμε πανω τους το υπολοιπο λαδι,γυρω γυρω το υπολοιπο πολτο ντοματας,της 2 ντοματες ψιλικομμενες μισο ποτηρι νερο και τις τοποθετουμε στον φουρνο στους 200 βαθμους !
Συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!