ΞΙΦΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΣΑΛΆΤΑ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΤΑΜΠΟΥΛΕ!❤️.
ΓΙΑ Τ Ο ΨΑΡΙ :
Μαρινάρω μια φέτα ξιφία για δύο ώρες με κρασί λευκό ,αλάτι ,πιπέρι,θυμάρι, δεντρολίβανο
Στρώνω στο ταψί λαδόκολλα και βάζω το ψάρι με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Ψήνω στους 180 βαθμούς ,πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 30με 35 λεπτά.
Όταν ψηθεί ρίχνω ότι ζουμάκι έχει το ταψάκι σε μπολ .
Στύβω λίγο λεμόνι και προσθέτω ελαιόλαδο .
Χτυπάω καλά και Περιχύνω το ψάρι.
ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ.
(συνταγή DimitrisTsolakis)
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ πλιγούρι,
15 ντοματίνια,
1αγγούρι,
2φρεσκα κρεμμυδάκια,
1 ματσάκι μαϊντανό,
1ματσακι δυόσμο,
4κσ χυμό λεμονιού,
αλάτι ,πιπέρι,
ελαιόλαδο ,
κύμινο (Δεν έβαλα εγώ )
Πρόσθεσα όμως μια πράσινη πιπεριά,και κουκουνάρια.
Μπορείτε σταφίδες όπως είναι στη συνταγή του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό .
Το βάζουμε σε μια μεγάλη κούπα ,το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να μαλακώσει Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα μας τα υλικά.
Στραγγίζουμε το πλιγούρι ,βάζουμε σε σαλατιέρα όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μας,ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι,χυμό λεμονιού , πλιγούρι , ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Συνταγή Nikolas Tzanakakis εκτέλεση φωτό από κ. Dora IliopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ