Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Φράουλα μαρμελάδα !!!



Tzela Antonopoulou

Πρωινό με αγαπημένη μαρμελάδα φράουλα.....!!!!!
Νομίζω μια από τις πιο αρωματικές μαρμελάδες......ιδιαίτερα όταν οι φραουλίτσες είναι σπιτικές ακόμα καλύτερα!!!!!!

Υλικά
1 κιλό φράουλες
750 γρ ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι



Εκτέλεση
Πλένω πολύ καλά τις φράουλες,αφαιρώ το κοτσανάκι τους και τις κόβω στη μέση ή και πιο μικρές αν είναι πολύ μεγάλες.
Τις βάζω σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο κατά προτίμηση....εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύω αρχικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κατεβάσουν τα υγρά τους οι φράουλες.
Έπειτα σε δυνατή φωτιά βράζω για 20 λεπτά περιπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μου.
Προς το τέλος του βρασμού πατάω λίγο τις φράουλες έτσι ώστε να μείνουν και μικρά κομμάτια .
Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω να πάρει ένα δυο κοχλους.
Πλένω σχολαστικά τα βαζάκια μου και τα αποστειρώνω μαζί με τα καπάκια τους στο φούρνο στο αερόθερμο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά.


Βάζω την καυτή μαρμελάδα μέσα στα βάζα και κλείνω καλά.
Γυρίζω ανάποδα και αφήνω να κρυώσουν.
Φυλάω σε δροσερό σκιερό μέρος.
Για να διατηρήσει η μαρμελάδα μας το χρώμα και το άρωμα της αναλλοίωτο ......δεν προσθέτω καθόλου νερό.....βράζω και δένω τη μαρμελάδα γρήγορα σε δυνατή φωτιά....!!!!
Όσο περισσότερο τη βράζω τόσο χάνει σε χρώμα και άρωμα!!!!
Αυτό ισχύει για όλα τα φρούτα που θα επιλέξετε να κάνετε μαρμελάδα!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες!!!!