Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Μπισκοτάκια του λεπτού ..όπως παλιά !!!


Μπισκοτάκια που μας έκανε η μαμά μας κάποτε..ή αυτά που τα αγοράζαμε στο μεταλλικό κουτί και όταν το ανοίγαμε μοσχομύριζε ο τόπος ..!!!
Είναι απίθανα μυρωδάτα τέλεια !!!

Υλικά
250 γραμ βούτυρο lourpak
5 με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
300 γραμ .αλεύρι για όλες τις χρήσεις .



 Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει πολύ με το μίξερ χειρός .
Προσθέτουμε τις 2 βανίλιες και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι το οποίο θα το έχουμε πρώτα κοσκινίσει .
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ όχι με το μίξερ και μετά με το χέρι κάνουμε μία ομοιόμοεφη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Απλώνω την ζύμη λίγη λίγη σε πάγκο και την λεπταίνω με το χέρι και κόβω με κουπ κάτ-Αν έχετε κορνέ βάλτε την μέσα και βγάλτε σχεδιάκι.



Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ακουμπάμε τα μπισκοτάκια μας --δεν απλώνουν .-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 αέρα και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα περίπου 20 λεπτά .
Βγαίνουν γύρω στα 85 απίθανα μπισκοτάκια !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ