Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Κανελόνια με κιμά και τυριά !!!!


ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ.❤️

Για τον κιμά 700 γρ
Κιμάς μοσχαρίσιος, προτιμώ απο το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο

σάλτσα
μαϊντανός
αλάτι,πιπέρι άλλες φόρες βάζω κανέλα και άλλες βάζω μπαχάρι
λίγο ξύδι για το σβήσιμο του κιμά και ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα.....!!!!
1 Πακέτο κανελόνια 30 τεμ..
400 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί γκούντα για το πασπάλισμα...!!!!!

Εκτέλεση
Βάζω πρώτα τον κιμά σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά ,τον σπάω καλά με ένα πιρούνι να μην μένουν χονδρά κομμάτια,τέλος τον σβήνω με το ξύδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος,ρίχνω το λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο τον μαϊντανό, και εγώ βάζω 4 μεγάλες κουτ της σούπας σπιτική σάλτσα ,τα μπαχαρικά μου λίγο νεράκι και στην χύτρα μου για 20 λεπτά ..Ανοίγω και αν έχει νερό μέσα συνεχίζω με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του..!!
Γεμίζω τα κανελόνια αφού κρυώσει ο κιμάς για να μην ραγίσουν, τα σέρνω πάνω στον κιμά, με κόντρα ένα κουταλάκι !!!!λίγο από τη μία τρύπα και μετά λίγο από την άλλη!!!! γεμίζουν εύκολα και γρήγορα με αυτό το τρόπο😛!!!!και τα βάζω σε ταψί στην σειρά !!!!Ρίχνω την κρέμα γάλακτος να σκεπάσει όλα τα κανελόνια και μπόλικο τυράκι να καλύψω όλη την επιφάνεια, ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό 25 με 30 λεπτά στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω.!!
Συνταγή από κ.  Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!