ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ.!!!
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του συν τρεις κουταλιές της σούπας
2 βανίλιες
Τα χτύπησα καλά στο μίξερ ξεκινώντας από τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά, μετά έριξα το αλεύρι και τις βανίλιες, έψησα σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να ανοίγω την πόρτα του φούρνου μέχρι να ψηθεί ,έψησα περίπου 25 λεπτά αλλά θα το δείτε και στο δικό σας φούρνο...!!!
Για την κρέμα.!!
Δύο έτοιμα φακελάκια ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ
500 γραμμάρια φυτική κρέμα κρετορ
Μία κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα
Χτύπησα τις κρέμες Γιώτης ζαχαροπλαστικής με τα 250 γραμμάρια φυτική κρέμα κρετορ παγωμενη ...Εκανα την διαδικασία που αναγράφεται επάνω στη συσκευασία ...έψησα μία κούπα αμύγδαλα τα οποία τα χοντρό έκοψα στο μπλέντερ και τα ανακάτεψα με την κρέμα... Το παντεσπάνι το σιροπιάσα κρυο.. με κρύο σιρόπι που είχα φτιάξει με νερό ζάχαρη και σιρόπι από κεράσι...!!!! Χτύπησα τα άλλα 250 γραμμάρια παγωμένη σαντιγι κρετορ και έκανα την επάλειψη..!!! Τα λουλούδια τα έχω κλείσει από κάτω με ζελατίνη για να μην έρθουν σε επαφή με το γλυκό...!!!! Το παντεσπάνι είναι συνταγή της φίλης μου Elina Kiourtsidou και την ευχαριστώ πολύ..!!!
Συνταγή από κ. Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.Οι Χρυσοχέρες-ηδες