Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα με ρυζάκι,το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό !!!!
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες από το μέρος ελιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
Ελαιόλαδο ξίδι και λίγο κρασί
Αλάτι πιπέρι μπαχάρι
Τρεις κουταλιές σπιτική σάλτσα και 2 πελτέ του εμπορίου!!!
Για το ρύζι μία κούπα γεμάτη κίτρινο ρύζι
Τρεις κούπες νερό
Μία κουταλιά βούτυρο και αλάτι
Εκτέλεση
Σε χύτρα πάντα βάζω το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια αφήνω να φύγουν τελείως τα υγρά του και σβήνω με το ξύδι. !!
Στην συνέχεια ρίχνω το ελαιόλαδο και τα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ρίχνω το αλάτι το πιπέρι και το μπαχάρι ,ανακατεύω πολύ καλά και σβήνω με λίγο κρασάκι ,το γυρίζω μερικές φορές ακόμη και ρίχνω τη σάλτσα τον πελτέ διαλυμένο σε νεράκι ..
Και ρίχνω και νεράκι μέχρι να σκεπάζει το κρεατάκι και σκεπάζω τη χύτρα..
Ψήνω 50 λεπτά ανοίγω αφήνω να φύγουν τα πολλά υγρά και το κρεατάκι είναι έτοιμο.
Για το ρύζι.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζω μία κουταλιά βούτυρο και ρίχνω το ρύζι ,τσιγαρίζω καλά και ρίχνω το αλάτι ...όπως είναι καυτό το ρύζι μέσα στην κατσαρόλα ρίχνω 3 κούπες νερό από τη βρύση... Ανακατεύω μία φορά και χαμηλώνω το μάτι στο μισό, αφήνω το ρύζι να βράσει χωρίς να ανακατεύω μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά από μέσα και να κάνει τρύπες στο ρυζάκι από πανω...που αυτό δηλώνει ότι είναι έτοιμο!!!! Σερβίρω με το κρέας!!!!
Συνταγή από κ. Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou.Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!