Εύκολα τσουρεκάκια χωρίς ζάχαρη κανείς;;;;
Υλικά:
450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι,
200 ml γάλα φρέσκο,
200γρ.μέλι,
50γρ.μαγιά νωπή,
ένα αυγό,
ξύσμα από πορτοκάλι,
50γρ.βούτυρο αγελαδινό και από μισό κουταλάκι(μαχλέπι, μαστίχα και κακουλέ).
Εκτέλεση:
Πρώτα διαλύω τη μαγιά στο γάλα και το βάζω στο κάδο του μίξερ. μετά λιώνω το βούτυρο με το μέλι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το προσθέτω σιγά σιγά κι αυτό στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.
Ξεκινάω το ζύμωμα για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να ξεκολλήσει το μείγμα από το κάδο.
Αφήνω είκοσι λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθω ότι σχέδιο θέλω.
Ανάβω το φούρνο στους 20-30 βαθμούς βάζω λαδόκολλα στο ταψί και αφήνω τα τσουρέκια για κάνα μισάωρο να φουσκώσουν.
Αλείφω με πινέλο τα τσουρέκια με νερό και ψήνω σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 175-180 για μισή ώρα.
Συνταγή από κ. Efi Prentza-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!